Over ons

Een goed advies begint met een goed kennismakingsgesprek

De financieel adviseurs van Adviesbureau Wil de Groot geven u adviezen en oplossingen in verzekeringen, administratie, hypotheken en belastingzaken. Aangezien wij geen productieverplichting hebben naar banken of verzekeraars is ons advies altijd 100% onafhankelijk! U bent onze opdrachtgever en niet verzekeringsmaatschappijen of banken.

Ons kantoor is gevestigd in Warmenhuizen op de Bregweid 4A (achterom) te Warmenhuizen. Er is parkeergelegenheid op eigen terrein.

Geschiedenis

De geschiedenis van het Assurantiekantoor begint in 1892 bij het overlijden van Jacob de Groot.

Jacob de Groot was getrouwd met Antje Maas, geboren in 1850. De familie Maas woonde op de Dorpsstraat 235 te Warmenhuizen. De familie deed in assurantie, handel, beleggen en bankieren. Zij kregen tien kinderen, waaronder Jan, geboren in 1875, en Arie de Groot, geboren in 1885.

Toen Jacob in 1892 overleed, namen Antje en zoon Jan de zaken waar. Vanaf 1912 stond de zaak op naam van zoon Arie de Groot. Door de crisis en valutawisselingen destijds, was het moeilijk overleven. Door verzekeringen te combineren met beheer van het patronaat (nu Het Dorpshuis) en dergelijke wist hij te overleven.

Theeuwis de Groot (geboren 1925), zoon van Arie, ging steeds meer in het bedrijf van zijn vader doen. Vanaf 1952 heeft hij de verzekeringen overgenomen. Tevens werd hij beheerder van het Veilingkoffiehuis en telefonist en fust-reparateur bij de veiling.

Rond 1978 wilde ik, Wil de Groot, samenwerken met vader Theeuwis. Dit werd besproken met zijn boekhouder, maar bleek ingewikkeld. Ik moest een eigen inschrijving nemen en zo liep van 1979 tot 2000 op beider naam een agentschap. Daarna is alles één geworden.

De werkzaamheden werden uitgebreid met het verzorgen van administraties voor derden. Vanaf 1982 alleen belastingaangiften voor particulieren en vanaf 1986 ook voor bedrijven. De bedrijven waren vooral starters. De hoeveelheid werk groeide gestaag. Vanaf 1994 is het kantoor gevestigd op de Bregweid 4A te Warmenhuizen. Mijn vrouw Gerda is in die periode ook mee gaan werken.

Vanaf de verhuizing kon er ook gedacht worden aan personeel. De kinderen van Wil en Gerda: Geertje en Teun zijn inmiddels ook actief in het bedrijf. Nog steeds staat dienstverlening hoog in het vaandel. Doe-het-zelven in verzekeringen is in, maar wie het uit handen wil geven, is bij ons aan het juiste adres. Bij tot stand komen van een verzekering weet de klant wat hij koopt en bij schade of andere rompslomp blijkt de waarde van onze dienstverlening.

Helaas is Gerda in mei 2015 overleden.

Wie zijn wij?

Geertje heeft haar studie bedrijfseconomie afgerond. De opvolging voor nog een generatie is geregeld. Binnen het bedrijf hebben we twee personen (Teun en Daniël) die voldoen aan de normen voor bemiddeling in assurantie, die AFM hier aan stelt. Daarnaast verzorgen Geertje, Rob, Melanie en Tineke de werkzaamheden met betrekking tot het administratiekantoor.

Wat doet het assurantiekantoor in het kort;

Het assurantiekantoor geeft u advies over financiële producten die bij uw persoonlijke omstandigheden passen. Dit doen wij voor particulieren en (zelfstandige) ondernemers. Wij zijn het intermediair tussen u en de verzekeringsmaatschappij. U vindt hier meer informatie over ons assurantiekantoor. Daarnaast hebben wij een dienstverleningsdocument opgesteld, deze kunt u hier vinden.

Wat doet het administratiekantoor in het kort;

Het administratiekantoor verzorgt de financiële administratie voor derden met persoonlijk advies en coaching. Samen met de ondernemers streven wij naar een goede samenwerking. Meer informatie leest u hier.

Daarnaast verzorgen wij voor particuliere en zakelijke relaties de belastingaangifte. Meer informatie leest u hier.
Heeft u interesse of vragen neem dan contact met ons op